De CellCare Methode

CellCare Health Centre heeft ruim 20 jaar ervaring in het verbinden van allerlei systemen van het menselijk lichaam. Wij behandelen geen afzonderlijke klachten, maar verstoorde lichaamssystemen. Dit doen we volgens de CellCare methode, gebaseerd op PNEI.


PNEI

PNEI staat voor Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie. PNEI is een stroming binnen de gezondheidswetenschappen die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormonen en meer, in relatie tot gezondheid en ziekte.

 

De CellCare methode is bedoeld om complexe klachten, chronische aandoeningen en ernstige ziektebeelden gericht te behandelen.

Hiervoor maken we altijd gebruik van een uitgebreide anamnese en doen we waar nodig aanvullend biochemisch onderzoek.

 

De CellCare methode bestaat uit 3 pijlers;

1. non-negotiables: voedingsaanpassingen die passen bij het klachtenbeeld

 

2. deficiënties: tekorten aan voedingsstoffen in systemen opheffen door gerichte voeding en voedingssuppletie

 

3. functionaliteit: lichaamsfuncties gericht behandelen en/of ondersteunen

 

 

Dit doen we niet allemaal tegelijk, maar in meerdere stappen of fases. Immers iedere verandering heeft tijd nodig om tot verbetering te komen. Als we alle adviezen tegelijk doorvoeren weten we niet wat heeft gewerkt.

Evalueren welke effecten onze adviezen opleveren, geeft aan beide kanten inzicht. En dat levert vaak antwoorden op voor gezondheid op de lange termijn.

Bovendien ontdekken we welke doseringen en verhoudingen van voedingsmiddelen het beste passen. Dit past binnen de principes van optimaal doseren. Immers niet iedereen is hetzelfde.

 

De CellCare methode is gebaseerd op twee principes;

1. We vertellen je niet wat je ‘moet’. Het enige wat moet is dat je goed geïnformeerd wordt. Dan ben je zelf beter in staat om de juiste keuzes te maken. Wij helpen je graag bij jouw keuzes.

 

2. ‘Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!’ Dat zeggen we zo, omdat we er van overtuigd zijn dat ieder individu en dus ook iedere behandeling maatwerk vraagt.