Wil je gezond(er) de toekomst in en houd je niet van ‘leer er maar mee leven’ of ‘je wordt een dagje ouder’, dan staan wij graag voor je klaar!

De CellCare Methode

CellCare Health Centre heeft ruim 20 jaar ervaring in het verbinden van allerlei systemen van het menselijk lichaam. Wij behandelen geen afzonderlijke klachten, maar verstoorde lichaamssystemen. Dit doen we volgens de CellCare methode, gebaseerd op PNEI.


PNEI

PNEI staat voor Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie. PNEI is een stroming binnen de gezondheidswetenschappen die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormonen en meer, in relatie tot gezondheid en ziekte.

 

De CellCare methode is bedoeld om complexe klachten, chronische aandoeningen en ernstige ziektebeelden gericht te behandelen.

Hiervoor maken we altijd gebruik van een uitgebreide anamnese en doen we waar nodig aanvullend biochemisch onderzoek.

 

De CellCare methode bestaat uit 3 pijlers;

1. non-negotiables: voedingsaanpassingen die passen bij het klachtenbeeld

2. deficiënties: tekorten aan voedingsstoffen in systemen opheffen door gerichte voeding en voedingssuppletie

3. functionaliteit: lichaamsfuncties gericht behandelen en/of ondersteunen

 

Dit doen we niet allemaal tegelijk, maar in meerdere stappen of fases. Immers iedere verandering heeft tijd nodig om tot verbetering te komen. Als we alle adviezen tegelijk doorvoeren weten we niet wat heeft gewerkt.

Evalueren welke effecten onze adviezen opleveren, geeft aan beide kanten inzicht. En dat levert vaak antwoorden op voor gezondheid op de lange termijn.

Bovendien ontdekken we welke doseringen en verhoudingen van voedingsmiddelen het beste passen. Dit past binnen de principes van optimaal doseren. Immers niet iedereen is hetzelfde.

 

De CellCare methode is gebaseerd op twee principes;

1. We vertellen je niet wat je ‘moet’. Het enige wat moet is dat je goed geïnformeerd wordt. Dan ben je zelf beter in staat om de juiste keuzes te maken. Wij helpen je graag bij jouw keuzes.

2. ‘Eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!’ Dat zeggen we zo, omdat we er van overtuigd zijn dat ieder individu en dus ook iedere behandeling maatwerk vraagt.

Maatwerk en ervaring

Maatwerk vraagt dat we bij complexe klachten vaak gebruik maken van het DNA-profiel van Genecoach. Dit levert zoveel meer antwoorden en inzichten op, op het gebied van oorzaken, dat we dit het liefst iedereen met klachten aanraden. Dat doen we overigens ook bij vragen m.b.t. preventief leefstijladvies.

 

Maatwerk wordt het zorgthema van de toekomst. Dit wordt zeker nog niet op grote schaal toegepast, want protocollaire behandelingen geven voorkeur aan het one-size-fits-all waar wij ‘allergisch’ voor zijn.

 

Garanties geven op gebied van gezondheid is niet zo eenvoudig, toch zouden we het bijna doen. Wij hebben namelijk veel ervaring, zowel met onze eigen gezondheid als met die van vele duizenden mensen met tal van (chronische) aandoeningen, maar ook met tal van topsporters van nationaal, internationaal en Olympisch niveau.

Consult en voorwaarden

Ons consult-tarief bedraagt € 125 per uur. Een consult wordt naar rato van de consult-duur gefactureerd. Onze registratie bij de vakorganisatie MBOG maakt (deel-) vergoeding door verzekeraars mogelijk.

Therapeuten

Behandelingen en adviezen in het CellCare Health Centre worden uitgevoerd onder supervisie van, de grondlegger, Dirk Zoutewelle.

 

Dirk Zoutewelle heeft ruim twee decennia ervaring in het vertalen van gezondheidswetenschappelijke ontwikkelingen naar het optimaliseren van de biochemie van het menselijk lichaam om zo beter te kunnen presteren en beter te herstellen.

 

Dirk heeft gestudeerd aan de Health Science Department van de Open University in Milton Keynes, UK. Dirk studeerde eerder orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde, PNI en tal van aanverwante studies.

 

Nu, met ruim 20 jaar ervaring in het verbinden van allerlei systemen van het menselijk lichaam, een omvangrijke hoeveelheid klinische gegevens en gespecialiseerde laboratorium data, zijn kennis van nutrigenomics, behandelt en coacht hij met zijn team zowel mensen met complexe aandoeningen, om beter te kunnen herstellen, als (top)sporters, om optimaal te kunnen presteren.

 

Wil jij meer informatie of wil je een afspraak inplannen om bij ons op consult te komen?

 

Vul dan hiernaast jouw contactgegevens in. Wij nemen dan spoedig contact met je op.